Geitenkaassalade in Artisjokbodems
Equipment
Ingrediënten
- 3 gedroogde tomaatjes in olie potje van 200 g
- 6 zwarte olijven pit verwijderd (potje)
- 2 bosuitjes
- 1 takje basilicum 15 g
- 113 g zachte geitenkaas
- 4 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- 1 eetlepel citroensap
- 4 artisjokbodems blik van 185 g
- 75 g veldsla
Instructies
- Snijd de gedroogde tomaatjes in piepkleine stukjes.
- Snijd de zwarte olijven in plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Snijd de basilicum in reepjes.
- Snijd de geitenkaas in blokjes.
- Meng in een kom de geitenkaas, tomaatjes, olijven, bosui, basilicum en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
- Breng op smaak met peper.
- Klop in een andere kom het citroensap met de resterende olijfolie tot een dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de artisjokbodems uitlekken in een zeef.
- Verdeel de veldsla over vier bordjes.
- Plaats de artisjokbodems in het midden van elk bord en vul ze royaal met de geitenkaassalade.
- Besprenkel de gevulde artisjokbodems en de veldsla met de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met ciabatta voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino zal goed samengaan met de frisse smaken van de geitenkaassalade en de artisjokbodems.Voedingswaarden
Calories: 205 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g