Gekarameliseerde appelpannenkoekjestaart met slagroom

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 1.25 dl pils
  • 2 kleine appels geschilde
  • olie
  • 2 ½ dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels boter

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Klop een niet al te dun beslag van de bloem, de eieren, het zout, de stroop, de kaneel en het bier.
  • Rasp de appels grof en roer ze door het beslag.
  • Verhit in een kleine koekenpan (16 cm doorsnee) steeds een klein beetje olie en bak van het beslag ± 6 pannenkoeken.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en bewaar hem in de koelkast.
  • Leg 1 pannenkoek op een vuurvaste schaal, strooi er wat bruine suiker over en leg er flinters boter op.
  • Laat de suiker onder de grill iets smelten (= karameliseren).
  • Leg er steeds een volgende pannenkoek op en laat de suiker iets smelten.
  • Laat bij de laatste pannenkoek de suiker krokant worden.
  • Schep voor het serveren de slagroom op de taart en laat die erover lopen.
  • Bestuif de taart met kaneel.
  • Geef de rest van de slagroom er apart bij.
  • U kunt de taart wan warm of koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek