Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Klop een niet al te dun beslag van de bloem, de eieren, het zout, de stroop, de kaneel en het bier.
Rasp de appels grof en roer ze door het beslag.
Verhit in een kleine koekenpan (16 cm doorsnee) steeds een klein beetje olie en bak van het beslag ± 6 pannenkoeken.
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en bewaar hem in de koelkast.
Leg 1 pannenkoek op een vuurvaste schaal, strooi er wat bruine suiker over en leg er flinters boter op.
Laat de suiker onder de grill iets smelten (= karameliseren).
Leg er steeds een volgende pannenkoek op en laat de suiker iets smelten.
Laat bij de laatste pannenkoek de suiker krokant worden.
Schep voor het serveren de slagroom op de taart en laat die erover lopen.
Bestuif de taart met kaneel.
Geef de rest van de slagroom er apart bij.
U kunt de taart wan warm of koud eten.