Gekarameliseerde flensjes met carambola

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het flensjesdeeg:

  • 350 gram bloem
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • een snufje zout
  • 1 liter melk
  • 2-3 carambola's
  • boter

Voor het karameliseren:

  • 200 gram griessuiker
  • 200 gram boter

Instructies

  • Meng de bloem met de eieren en het zout en voeg de melk toe.
  • Als er klontjes in het deeg aanwezig zijn, haalt u het even door een zeef.
  • Snijd de carambola's in schijfjes.
  • Laat in een pan van ± 22 cm diameter (bij voorkeur met een anti-aanbaklaag) een klontje boter heet worden.
  • Lepel het deeg in de pan en leg er 3-4 schijfjes carambola op.
  • Draai het flensje en bak de andere kant.
  • Strijk op de gedraaide zijde ± 10 gr boter en 10 gr griessuiker.
  • Draai het flensje terug om en laat de boter en de suiker karameliseren.
  • Draai het nogmaals snel om.
  • Serveer de flensjes op een warm bord en schenk er een glaasje zoete witte wijn bij.
  • Gekruide grieskoekjes uit India (Halwa)
  • 250 gr griesmeel
  • 4 eetlepels gedroogde kokos
  • 500 gr suiker
  • 1 eetlepel maanzaad
  • het zaad van 6 kardemompeulen
  • 6 1/2 dl water
  • 100 gr gesmolten ghee
  • Doe het griesmeel, de kokos, de suiker, het maanzaad en de kardemom in een
  • grote pan met dikke bodem.
  • Meng goed en roer het water erdoor.
  • Breng het al roerend aan de kook, temper het vuur en kook minstens 1 uur
  • zachtjes door tot alles zacht is; roer geregeld.
  • Roer er geleidelijk de ghee door tot die goed is opgenomen.
  • Spreid het mengsel in een ondiepe schaal gelijkmatig uit, laat het afkoelen en
  • snijd het in ruitjes of driehoeken.
  • Bewaar ze luchtdicht afgesloten op een koele plaats.
  • Er bestaan in India evenveel Halwarecepten als er steden zijn en elke plaats
  • waakt voor de reputatie van zijn snoepgoed.
  • Halwa dient vaak als een soort culinaire ambassadeur: men verzendt het over
  • de hele wereld. Het is de moeite waard om het thuis te maken, hoewel
  • beweerd wordt dat de kunde van de halwai (halwa-maker) wordt overgerfd en
  • niet te leren is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken