Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g broccoliroosjes
- 25 g boter
- 1 ui grofgesneden
- 5 teentjes knoflook 1 fijngehakt en 4 in dunne plakjes
- 500 ml groentebouillon van tablet
- 300 g zalmfilet
- 100 ml olijfolie
- 3 eetlepel(s) lichtbruine basterdsuiker
- 1 limoen geperst
- 1 eetlepel sojasaus
- 75 ml crème fraîche
- 1 uitje fijngesnipperd
- 250 g zwarte tagliatelle
Instructies
- Verhit de grillpan voor.
- Leg de broccoliroosjes in de pan en grill ze kort tot er een mooie grillstreep ontstaat.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de grofgesneden ui en het fijngehakte teentje knoflook.
- Voeg de gegrilde broccoli en de groentebouillon toe en kook alles zachtjes gaar.
- Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de zalm alleen aan de onderzijde 2-3 minuten.
- Meng intussen de basterdsuiker met naar smaak limoensap en sojasaus en bestrijk de bovenkant van de stukjes zalm hiermee.
- Verhit wat olijfolie in een klein pannetje en frituur de knoflookplakjes hierin lichtbruin en krokant.
- Laat de knoflookchips op keukenpapier uitlekken.
- Laat de broccoli uitlekken.
- Pureer het broccolimengsel met naar smaak crème fraîche in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de zwarte pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het fijngesnipperde uitje.
- Schep de rode peper en de uitgelekte zwarte pasta erdoor.
- Laat de suiker op de zalm met behulp van de brûléebrander karameliseren.
- Of verhit de grill van de oven op de hoogste stand en laat de suiker onder de grill snel karameliseren.
- Schep een spiegeltje van broccolicrème in het midden van vier borden.
- Leg daarop een stukje zalm.
- Draai met een vork een bundeltje van de pasta en leg dit ernaast.
- Strooi de knoflookchips over de pasta.
- Serveer de rest van de broccolicrème en de zwarte pasta erbij.