Gekonfijte rode uien

Gekonfijte rode uien

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 g rode uien
  • 300 ml rode wijn
  • 50 g lichtbruine suiker fijne
  • 4 eetlepel(s) wijnazijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de in stukjes gehakte ui 10 minuten in de olie op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.
  • Voeg azijn, wijn en suiker toe.
  • Breng aan de kook en zet de warmtebron op een zo laag mogelijke stand van zodra het kookpunt bereikt is.
  • Laat 45 minuten à 1 uur zachtjes sudderen.
  • Net zolang tot de stukjes ui heel zacht zijn en de vloeistof ingedikt is tot een siroop.
  • Strooi er zout en peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm opdienen wordt aanbevolen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch