Gekookte spinazie

Gekookte spinazie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kilo jonge spinazie OF 1,5 kilo oudere spinazie
  • zout
  • maïzena
  • melk
  • nootmuskaat

Instructies

  • Leg de spinazie in een ruime teil (bawater en verwijder zaadjes en onkruid.
  • Was de spinazie enkele malen, steeds in vers water, en laat ze telkens even staan zodat het zand bezinkt.
  • Laat de spinazie uitlekken en doe ze, zonder water toe te voegen, in een pan.
  • Zet de pan op een hoog vuur en laat de spinazie slinken (blijf de spinazie zeer goed omscheppen).
  • Als de spinazie goed geslonken is voeg je er wat zout aan toe.
  • Laat de spinazie op een laag vuur gaar worden (jonge ca. 7 minuten en oudere ca. 15 minuten).
  • Stort de spinazie in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Hak of snijd de spinazie klein en doe ze terug in de pan.
  • Zet de pan weer op een laag vuur.
  • Maak 2 a 3 theelepels maizena aan met wat melk.
  • Mocht er nu nog te veel vocht in de pan zitten giet je de spinazie nog wat af (NIET helemaal droog).
  • Als de spinazie weer kookt kun je hem binden met de aangemaakte maizena.
  • Als de spinazie voldoende is gebonden roer je er nog wat nootmuskaat door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie-tip:
a) Roer er als laatste een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei door.
b) Serveer er een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei bij.
c) Serveer er een verscholen ei bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch