Gemarineerd varkensvlees met groene groenten
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram hamlappen
- 1 stukje een gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sherry
- 1 eetlepel citroensap of azijn
- 1 kleine steel prei
- 1 kleine courgette
- 100 gram peultjes
- 2 eetlepels olie
- allesbinder of maïzena
Instructies
- Snijd het vlees in repen van ± 2 cm breed.
- Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de cherry en het citroensap of de azijn door elkaar.
- Laat het vlees hierin afgedekt minstens 1 uur marineren.
- Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne
- plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak het vlees met de
- marinade tot het begint te kleuren.
- Bak de groenten kort mee, leg een deksel op de pan en laat een paar minuten
- stoven tot de groenten beetgaar zijn.
- Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
- Lekker met rijst of mihoen en kroepoek.