Gemarineerde Artisjokharten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 500 g artisjokharten uit blik
- 15 g provencaalse kruiden tijm rozemarijn marjolijn salie e.d. fijn geneden
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- Vers gemalen peper en zout
- 3 teentjes knoflook in plakjes
Instructies
- De citroen in kleine parten snijden.
- De artisjokken in een ruime kom doen en bestrooien met provencaalse kruiden en olijfolie.
- Op smaak brengen met peper en zout en voorzichtig door elkaar scheppen.
- Doe de artisjokken in een goed afsluitbare pan, afgewisseld met citroenpartjes en plakjes knoflook.
- In de koelkast is dit minstens 1 tot 2 weken houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De artisjokharten kun je als tussendoortje eten of met de lunch of diner in een salade verwerken.