Gemarineerde Artisjokharten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 g artisjokharten uit blik
  • 15 g provencaalse kruiden tijm rozemarijn marjolijn salie e.d. fijn geneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • Vers gemalen peper en zout
  • 3 teentjes knoflook in plakjes

Instructies

  • De citroen in kleine parten snijden.
  • De artisjokken in een ruime kom doen en bestrooien met provencaalse kruiden en olijfolie.
  • Op smaak brengen met peper en zout en voorzichtig door elkaar scheppen.
  • Doe de artisjokken in een goed afsluitbare pan, afgewisseld met citroenpartjes en plakjes knoflook.
  • In de koelkast is dit minstens 1 tot 2 weken houdbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

De artisjokharten kun je als tussendoortje eten of met de lunch of diner in een salade verwerken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Tapas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch