Gemarineerde bieflapjes met Chinese kool
Ingrediënten
- 400 gram bieflapjes
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel gembersiroop
- ½ theelepel tabasco
- 1 ui
- 1 Chinese kool van ± 600 gr
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel sesamolie
- zout peper
- 4 eetlepels seroendeng
Instructies
- Snijd de bieflapjes in reepjes van 1 cm.
- Roer in een kom de ketjap, de azijn, de tabasco en de gembersiroop door elkaar.
- Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt ± 20 minuten intrekken.
- Snipper intussen de ui.
- Halveer de gewassen kool in de lengte en snijd hem in smalle reepjes.
- Laat de kool goed uitlekken.
- Schep het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en vang de marinade op.
- Verhit de helft van de olie in een wok.
- Roerbak de reepjes vlees in ± 2 minuten bruin, schep ze uit de wok op een bord en houd ze afgedekt warm.
- Verhit de resterende olie in de wok en laat de ui glazig fruiten.
- Voeg de kool toe en roerbak ± 2 minuten.
- Voeg het vlees, de sesamolie en de marinade toe en laat kort doorwarmen.
- Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
- Strooi er vlak voor het serveren de seroendeng over en serveer met rijst.