Gemarineerde Champignons met Kruiden en Witte Wijn
Geniet van deze gemarineerde champignons als bijgerecht, zowel warm als koud, voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd.
Ingrediënten
- 300 gram kleine champignons
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- Olijfolie
- 200 ml witte wijn
- 1 citroen
- 10 sprieten bieslook
- 1 takje salie
- Peper & zout
Instructies
- Maak de champignons schoon en verwijder het onderste gedeelte van de steel.
- Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Ris de blaadjes van de tijm.
- Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
- Bak de champignons op hoog vuur in een scheut olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de sjalot, knoflook, tijm en salie toe aan de champignons en zet de warmtebron iets lager.
- Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn.
- Laat de wijn zachtjes inkoken tot de champignons zijn doordrenkt met de smaken.
- Breng de gemarineerde champignons op smaak met de rasp en het sap van de citroen.
- Strooi als laatste de bieslook over de gemarineerde champignons voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gemarineerde champignons kunnen zowel koud als warm worden gegeten
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de smaken van de gemarineerde champignons met kruiden en witte wijn.Voedingswaarden
Calories: 75 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g