Gemarineerde champignons van Miele

Gemarineerde champignons

Gemarineerde Champignons met Kruiden en Witte Wijn

Geniet van deze gemarineerde champignons als bijgerecht, zowel warm als koud, voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kleine champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • Olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 takje salie
  • Peper & zout

Instructies

  • Maak de champignons schoon en verwijder het onderste gedeelte van de steel.
  • Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur in een scheut olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de sjalot, knoflook, tijm en salie toe aan de champignons en zet de warmtebron iets lager.
  • Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn.
  • Laat de wijn zachtjes inkoken tot de champignons zijn doordrenkt met de smaken.
  • Breng de gemarineerde champignons op smaak met de rasp en het sap van de citroen.
  • Strooi als laatste de bieslook over de gemarineerde champignons voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gemarineerde champignons kunnen zowel koud als warm worden gegeten

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de smaken van de gemarineerde champignons met kruiden en witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch