Gemarineerde champignons in balsamico en tijm

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • zout versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de champignons en de olijven in plakjes.
  • Pel de knoflook en hak ze fijn.
  • Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  • Kook de champignons ± 2 minuten in ruim water.
  • Laat ze uitlekken en meng ze in een lage schaal met de knoflook en de olijven.
  • Meng de balsamicoazijn, de olijfolie, de tijmblaadjes en zout en peper in een kom door elkaar en schep dit door de champignons.
  • Zet de champignons ± 6 uur in de koelkast en schep ze af te toe om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch