Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 theelepel peper
  • 4 eetlepel(s) honing
  • 2 eendenborstfilets

Instructies

  • Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen. 
  • Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken. 
  • Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan). 
  • In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren. 
  • Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop. 
  • Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden. 
  • Plakjes in kom omscheppen met marinade. 
  • Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 minuut bruinbakken. 
  • Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Alternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte