Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 1 theelepel peper
- 4 eetlepel(s) honing
- 2 eendenborstfilets
Instructies
- Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen.
- Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken.
- Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan).
- In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren.
- Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop.
- Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden.
- Plakjes in kom omscheppen met marinade.
- Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 minuut bruinbakken.
- Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Alternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.