Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) kappertjes
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Paprika’s ca. 5 cm onder grill in ca. 15 minuten zwart roosteren, elke 5 minuten keren. Paprika’s ca. 5 minuten afgedekt laten afkoelen.
- Met scherp mesje vel eraf trekken.
- Paprika’s halveren, vocht opvangen, zaad en zaadlijsten verwijderen.
- Paprika’s in repen snijden en op schaal rangschikken.
- Citroen uitpersen.
- Knoflook pellen en hakken.
- In kommetje vocht van paprika’s met olijfolie, citroensap en knoflook tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Dressing over paprika’s schenken en omscheppen.
- Kappertjes erover strooien.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.