Gemarineerde komkommerlinten
AllerHande mei 2003
Ingrediënten
- 2 komkommers
- ½ citroen
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 2 zakjes basilicum verse à 15 g
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Komkommers dun schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen.
- Komkommerhelften met kaasschaaf in lange linten schaven.
- Linten in schaal leggen en besprenkelen met citroen.
- In steelpannetje olie tot lauwwarm verwarmen.
- Telkens paar basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot ‘sigaartje’ en hiervan flinterdunne reepjes snijden.
- Basilicum door olie roeren en mengsel over komkommer schenken.
- Minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren, komkommer af en toe omscheppen.
- Kort voor serveren op smaak brengen met versgemalen zout en peper.