Gemarineerde komkommerlinten

AllerHande mei 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • ½ citroen
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 2 zakjes basilicum verse à 15 g
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Komkommers dun schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met theelepel eruit schrapen.
  • Komkommerhelften met kaasschaaf in lange linten schaven.
  • Linten in schaal leggen en besprenkelen met citroen.
  • In steelpannetje olie tot lauwwarm verwarmen.
  • Telkens paar basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot ‘sigaartje’ en hiervan flinterdunne reepjes snijden.
  • Basilicum door olie roeren en mengsel over komkommer schenken.
  • Minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren, komkommer af en toe omscheppen.
  • Kort voor serveren op smaak brengen met versgemalen zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch