Gemarineerde lamsbout I
Ingrediënten
- 6 eetlepels olie
- 6 eetlepels whisky
- 4 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepel basterdsuiker
- 1 mespunt dragon
- 1 mespunt rozemarijn
- 1 mespunt marjolein
- 750 gram lamsbout zonder bot
- 50 gram boter
Instructies
- Pel voor de marinade de teentjes knoflook en pers ze uit.
- Roer de overige ingrediënten en de knoflook door elkaar.
- Leg de lamsbout in een schaal, schenk de marinade erover en laat het vlees (afgedekt)
- 2-3 uur marineren.
- Keer het vlees af en toe.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel om en om bruin.
- Neem het vlees uit de pan en leg het op een druipschaal in een passende ovenvaste schaal.
- Dek het vlees met aluminiumfolie af en laat het, alvorens het aan te snijden,
- tenminste 5 minuten staan.