Gemarineerde lamshaasjes met witlof met kaneel en sinaasappel
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel gehakte tijm
- 11/2 dl rode wijn
- peper & zout
- 8 lamshaasjes
- 3 eetlepels olie
Voor het witlof:
- 8 stronkjes witlof
- 20 gram roomboter
- 1 grote sinaasappel
- kaneel
- kardemom
Instructies
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook, meng deze samen met de peterselie en de tijm door de rode wijn en breng op smaak met peper.
- Leg de schoongemaakte lamshaasjes in een schaal, giet de marinade erover en laat die 20 minuten intrekken.
- Snijd de stronkjes witlof doormidden en haal de harde kern eruit, maar zorg dat de blaadjes aan de onderkant nog aan elkaar vastzitten.
- Smelt de roomboter in een pan en bak het witlof hierin.
- Pers de sinaasappel uit, snijd een stukje schil fijn en doe het sap en de schil bij het witlof.
- Breng op smaak met zout, peper, kaneel en een beetje kardemom en laat nog even zachtjes door smoren.
- Neem de lamshaasjes uit de marinade en dep ze droog.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin tot ze vanbinnen mooi rosé zijn.
- Giet de marinade bij het vlees en laat deze even warm worden.
- Serveer het vlees met het witlof en gebakken aardappeltjes.