Gemarineerde zoetzure uien

AllerHande januari 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 laurierblaadjes

Instructies

  • Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden.
  • Partjes in weckfles leggen.
  • Citroenen uitpersen.
  • In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen.
  • Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen.
  • Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen.
  • Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren.
  • Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij Indische gerechten of door salades.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch