Gemarineerde zoetzure uien
AllerHande januari 2002
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 2 citroenen
- 3 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 1 theelepel koenjit
- 2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 laurierblaadjes
Instructies
- Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden.
- Partjes in weckfles leggen.
- Citroenen uitpersen.
- In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen.
- Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen.
- Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen.
- Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren.
- Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij Indische gerechten of door salades.