Gemarmerde chocolade-cake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacao 40 gr
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels melk
  • liter slagroom
  • chocoladestrooisel
  • een rijstrand van 1 1/2 liter inhoud
  • Reken bij een grotere vorm per 1/2 liter 1 ei 50 gr bakmeel, 50 gr suiker en
  • 50 gram boter meer.

Instructies

  • Maak een cakebeslag van de boter, de suiker, het meel en de eieren en
  • verdeel het in 2 porties.
  • Roer de cacao met de vanillesuiker en de melk tot een glad papje en voeg dit aan één van de porties deeg toe.
  • Schep afwisselend wit en bruin deeg in de vorm, trek dan met een mes een
  • streep door het midden van de cake en strijk het beslag met een
  • warmgemaakte lepel glad.
  • Bak de cake in een op 150°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten gaar.
  • Prik er ter controle met een breinaald in; als die er schoon uit komt, is de cake gaar.
  • Versier de cake voor het serveren met de gezoete, geklopte slagroom en chocoladestrooisel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake