Gembersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Gembersoep

 

Gembersoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr verse gember
  • 100 gr peterselie
  • 150 gr wortelen
  • 100 gr prei
  • 1/4 venkelknol
  • 2 eetlepels boter
  • 1/8 liter versgeperst sinaasappelsap
  • 6 dl gevogeltefond
  • zout
  • peper
  • anijspoeder
  • enkele plukjes kervel

Bereidingswijze

  • Schil de sjalotten, de knoflook, de gember- en peterseliewortel en de wortelen.
  • Houd 1 wortel apart en hak de rest van de groenten fijn.
  • Was de prei en snijd hem fijn.
  • Was de venkel en snijd de knol in fijne plakjes.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de groenten daarin onder voortdurend roeren glazig.
  • Blus af met het sinaasappelsap en laat dit 3 minuten inkoken.
  • Doe er de gevogeltefond bij en laat de soep in een gesloten pan ± 15 minuten koken.
  • Snijd de overgebleven wortel in fijne plakjes, stoof die 3 minuten in de rest van de hete boter en kruid met peper en zout.
  • Maak de soep met een mixer fijn en kruid haar met 1 mespuntje anijspoeder en wat zout.
  • Garneer met plakjes wortel en plukjes kervel.