Gemengde groentecurry met kalkoenfilet
Ingrediënten
- wortel paprika, bleekselderij, broccoliroosjes en sperziebonen (samen 350 gr)
- 250 gram kalkoenfilet
- zout peper
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels Thaise roerbakolie
- 2 lente-uitjes
- 1 klein blikje mini-maïs uitgelekt
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 pak roerbakmie
- 2 eetlepels groene currypasta Patak's
- 2 dl kokosmelk blik
- 25 gram amandelschaafsel
- 3 eetlepels geraspte kokos
Instructies
- Snijd de wortel, de paprika en de bleekselderij in stukjes.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi die met zout en peper en wentel ze door de maïzena.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan, bak de kalkoenreepjes in ± 4 minuten goudbruin en schep ze uit de pan.
- Snipper het wit van de uitjes en snijd het groen in ringetjes.
- Fruit het wit ± 2 minuten in de olie, voeg de groenten en de mini-maïs toe en roerbak alles ± 5 minuten.
- Schenk de wijn erbij en laat het gerecht nog ± 3 minuten garen.
- Kook de mie 3 minuten en spoel hem koud af.
- Roer de currypasta en de kokosmelk door de groenten en warm de mie en de kalkoenreepjes mee.
- Rooster het amandelschaafsel en de kokos in een koekenpan lichtbruin en strooi dit over het gerecht.
- Garneer met de uiringen.