Gemengde roerbakschotel met kalkoen
Ingrediënten
- 400 gram kalkoenfilet
- zout peper en 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dikke prei
- ½ overlangs doormidden gesneden Chinese kool
- elk 2 eetlepels sojasaus en rijstazijn
- elk 1/2 eetlepel maïzena en gembersiroop
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 100 gram champignonplakjes
- 400 gram mihoen
- 100 gram taugé
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid die met zout, peper en gemberpoeder.
- Snijd de prei in ringen en de Chinese kool in reepjes.
- Roer een sausje van de sojasaus, rijstazijn, maïzena en gembersiroop.
- Brengeen pan water aan de kook.
- Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak de kalkoenreepjes hierin omscheppend bruin.
- Voeg de prei, koolreepjes, knoflook en de champignonplakjes toe en roerbak nog 5 minuten.
- Leg intussen 400 gr mihoen 2 minuten in het kokende water, giet af en houd hem warm.
- Voeg aan het roerbakmengsel nog de taugé, het sesamzaad en het sausje toeen laat het geheel in 1 minuut al omscheppend binden.
- Serveer het gerecht met de mihoen.