Gemengde salade met ham en ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g achterham in plakjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 4 scharreleieren hardgekookt en gepeld
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 zak familiesla à 400 g
  • ½ komkommer in plakjes
  • 300 g cocktailtomaten in partjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Bak de plakjes ham in ½ eetlepel van de olie knapperig en bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek de afgekoelde ham in stukjes.
  • Snijd de eieren in parten.
  • Klop een dressing van het bakvet, de rest van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Schep de sla met de komkommer, de tomaatpartjes en de zongedroogde tomaatjes, de ham en de dressing door elkaar.
  • Leg de parten ei erop en bestrooi met het bieslook.
  • Lekker met foccacia tomaat-oregano (afbakbrood).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Jean Balmont, Cabernet Franc, rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Salade / Varkensvlees