Gemengde salade met ham en ei
Ingrediënten
- 125 g achterham in plakjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 4 scharreleieren hardgekookt en gepeld
- 1 citroen uitgeperst
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- peper
- zout
- 1 zak familiesla à 400 g
- ½ komkommer in plakjes
- 300 g cocktailtomaten in partjes
- 5 zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes
- 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
Instructies
- Bak de plakjes ham in ½ eetlepel van de olie knapperig en bruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek de afgekoelde ham in stukjes.
- Snijd de eieren in parten.
- Klop een dressing van het bakvet, de rest van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
- Schep de sla met de komkommer, de tomaatpartjes en de zongedroogde tomaatjes, de ham en de dressing door elkaar.
- Leg de parten ei erop en bestrooi met het bieslook.
- Lekker met foccacia tomaat-oregano (afbakbrood).