Gepaneerde gehaktballen met Italiaanse kazen en kruiden
Ik had nog gran gusto en pardano kaas in huis en verse Italiaanse kruiden heb ik altijd voorradig dus besloot ik met Italiaanse producten een heerlijke gepaneerde bal te maken
Ingrediënten
- 750 gram rundergehakt
- 1 ei
- Zeezout naar smaak
- Vers gemalen zwarte peper
- Beetje tomatenketchup
- 2 teentjes geraspte knoflook
- Verse tijmblaadjes
- 4 blaadje(s) verse salie
- blaadje(s) van 4 takjes oregano
- Gran gusto kaas poeder
- Pardano kaas poeder
- Bloem
- 3 eidooiers
- Paneermeel
- Vloeibare margarine
- Scheutje olijfolie
- 350 ml water
- Zakje naturel jus
Instructies
- Doe het rundergehakt in een schaal
- Voeg zeezout naar smaak toe
- En vers gemalen zwarte peper
- Doe een klein beetje tomatenketchup bij het gehakt
- Doe het ei erbij en kneed de massa
- Voeg voldoende blaadjes tijm toe
- Snipper de oreggano
- En de salie
- Doe dit ook lekker door het gehakt
- Doe dan de gran gusto
- En de pardano kaas poeder bij het gehakt
- Kneed stevig zodat alles goed verdeeld is
- Maak 5 ballen van het gehakt
- Draai ze door de bloem
- Dan door het eigeel
- Daarna door het paneermeel
- Verhit de vloeibare margarine goed
- Met het scheutje olijfolie
- Braad rondom een krokant korstje aan dr gehaktballen
- Voeg het water en het zakje jus toe
- Zet de ballen nu in de jus lekker op een laag pitje om te garen
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak van ewn gewone gehaktbal eens iets heel amders