Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Ingrediënten
- 250 gram sjalotjes
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 4 takjes tijm
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 gram boter en 12 kleine blokjes boter
- 2 eetlepels balsamico
- azijn
- zout
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- 300 gram broccoliroosjes
- 12 lamskoteletjes
Instructies
- Zet de grill aan.
- Pel de sjalotjes, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
- Hak de olijven grof.
- Ris de tijm van de takjes en meng hem met het paneermeel.
- Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de sjalotjes al roerend in ± 10 minuten lichtbruin.
- Voeg de olijven toe en blus af met de azijn.
- Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
- Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met zout.
- Wrijf de koteletjes in met zout en peper.
- Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de koteletjes op hoog vuur aan iedere kant 2 minuten aan.
- Neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
- Verdeel de sjalotmassa op de koteletjes en leg daarop het tijm-paneermeelmengsel en de boterblokjes.
- Zet de plaat ± 3 minuten 25 cm onder de voorverwarmde grill tot de korst goudbruin is.
- Roerbak intussen de broccoliroosjes in het bakvet van de koteletjes en breng ze op
- smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Lekker met gebakken krieltjes.