Gepocheerde kip met salsa verde
Ingrediënten
- 1 panklare kip of scharrelkip
- 2 liter gevogeltebouillon
- 2 teentjes knoflook
- citroen
Instructies
- Leg de kip in een niet te grote pan.
- Breng de bouillon aan de kook en giet hem over de kip.
- Pel de teentjes knoflook en doe ze met de citroenschilletjes in de bouillon.
- Leg het deksel op de pan en breng de bouillon tegen de kook aan; zet het vuur zo laag
- dat de bouillon net niet beweegt en laat de kip in ± 60 minuten gaar worden.
- Neem de kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.
- Tip: Het is lekker om een dun schijfje citroen, een schijfje knoflook, een plakje rauwe
- ham of blaadjes van basilicum of peterselie tussen het kippenvel en -vlees te
- schuiven.
- Week voor de salsa verde het broodkruim in de melk.
- Snijd de ansjovisfilets fijn en stamp er de eierdooier, de peterselie, de knoflook, de
- kappertjes, de sjalotten en het geweekte broodkruim door tot het een dikke pasta is.
- Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe tot een gladde saus is ontstaan en breng die
- op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
- Verdeel de kip in stukken, garneer met reepjes citroenschil en peterselie en serveer de
- saus erbij.