Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 trostomaten
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn of citroensap
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 4 pofaardappels in de schil voor de magnetron
- 2 courgettes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 krop sla
- 1 citroen uitgeperst
- 50 g oude kaas in blokjes
Instructies
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout.
- Laat dit minstens 10 minuten staan.
- Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken.
- Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap.
- Verdeel de kaas erover.
- Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 11 g | Vet: 11 g