Gepofte aardappel met salsa en salade

Gepofte aardappel met salsa en salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn of citroensap
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 4 pofaardappels in de schil voor de magnetron
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 krop sla
  • 1 citroen uitgeperst
  • 50 g oude kaas in blokjes

Instructies

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout.
  • Laat dit minstens 10 minuten staan.
  • Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken.
  • Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap.
  • Verdeel de kaas erover.
  • Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 11 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Wereldkeuken