Gepofte aardappelen met vullingen
Ingrediënten
- 4 aardappels
Vullingen:
Tonijnmayonaise:
Pikante tomatensaus:
- 6 eetlepel(s) tomatenketchup
- 1 ui
- 1 teen knoflook geperst
- 1 theelepel sambal
- 100 gram salami/chorizo fijngehakt
Instructies
- Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork.
- Leg de aardappelen in een platte magnetronschaal.
- Gaar de aardappelen op 800 Watt, niet afgedekt, 10 à 12 minuten.
- Keer de aardappelen halverwege en laat ze ook nog ca. 3 min. nagaren.
- Meng de ingrediënten voor de gekozen vulling.
- Snijd de aardappelen aan de bovenkant in.
- Druk ze iets verder open en verdeel de gekozen vulling over de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Aardappelen poffen in de oven: bestrijk de ingeprikte aardappelen met gesmolten boter/olie en leg ze op een bakplaat in een oven verwarmd op 200 ° C..
Laat ze in 50 à 60 minuten garen. Tip: Aardappelen poffen op de BBQ: verpakt de aardappelen, afzonderlijk, in alu-folie.
Leg ze op het rooster, of in de as, van de BBQ en gaar ze in ca. 30 minuten.
Laat ze in 50 à 60 minuten garen. Tip: Aardappelen poffen op de BBQ: verpakt de aardappelen, afzonderlijk, in alu-folie.
Leg ze op het rooster, of in de as, van de BBQ en gaar ze in ca. 30 minuten.