Gepofte aardappelen met vullingen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels

Vullingen:

    Tonijnmayonaise:

    • klein blikje tonijn
    • 2 bosuitjes gehakt
    • 6 eetlepel(s) mayonaise
    • 2 eetlepel(s) citroensap
    • zout
    • peper

    Pikante tomatensaus:

    • 6 eetlepel(s) tomatenketchup
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook geperst
    • 1 theelepel sambal
    • 100 gram salami/chorizo fijngehakt

    Kruidenroom:

    • 125 ml zure room
    • ½ theelepel mosterd
    • 1 eetlepel(s) bieslook
    • 1 eetlepel(s) peterselie
    • 1 teen knoflook geperst
    • peper
    • zout

    Instructies

    • Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork. 
    • Leg de aardappelen in een platte magnetronschaal.
    • Gaar de aardappelen op 800 Watt, niet afgedekt, 10 à 12 minuten.
    • Keer de aardappelen halverwege en laat ze ook nog ca. 3 min. nagaren.
    • Meng de ingrediënten voor de gekozen vulling.
    • Snijd de aardappelen aan de bovenkant in. 
    • Druk ze iets verder open en verdeel de gekozen vulling over de aardappelen.

    Notities / Tips / Wijnadvies

    Tip: Aardappelen poffen in de oven: bestrijk de ingeprikte aardappelen met gesmolten boter/olie en leg ze op een bakplaat in een oven verwarmd op 200 ° C..
    Laat ze in 50 à 60 minuten garen.
    Tip: Aardappelen poffen op de BBQ: verpakt de aardappelen, afzonderlijk, in alu-folie.
    Leg ze op het rooster, of in de as, van de BBQ en gaar ze in ca. 30 minuten.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Land van herkomst Nederland