Gepofte aardappels met tonijncrème

AllerHande juni 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Malta-aardappels
  • tonijn op water
  • zure room
  • mierikswortel geraspte
  • augurkjes zure
  • verse selderij

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en in pan met ruim water en zout 10 minuten voorkoken.
  • Afgieten en in vergiet even laten uitdampen.
  • Aardappels op enkele plaatsen met vork inprikken en per stuk verpakken in aluminiumfolie.
  • Aardappels in folie tussen gloeiend houtskool in barbecue leggen en in 15-20 minuten poffen, of in 30-40 minuten gaar laten worden in een op 225 °C voorverwarmde oven.
  • In kom tonijn mengen met zure room, mierikswortel, augurk en selderij.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels opensnijden en vullen met tonijncrème.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis