Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 mandje knoflook
Instructies
Notities / Tips / Wijnadvies
Gepofte knoflook kun je voor heel veel dingen gebruiken. Je kunt het poffen in de oven maar in de BBQ gaat ook perfect, het krijgt dan een extra rokerig smaakje. Wanneer je klaar bent met barbecueën verpak je een paar tenen "Olifanten tenen Knofllook" in aluminiumfolie en leg die op de barbecue terwijl deze aan het afkoelen is. Doe het deksel erop of leg er een ijzeren pannetje of kom ondersteboven op en laat de knoflook helemaal zacht worden, dit kun je voelen door er in te knijpen. Probeer te voorkomen dat de zachte knoflook eruit gaat lopen. Dus verpak het goed. Wanneer het helemaal zacht is kun je het er zo uitlepelen en in een kommetje doen. Verwerk het bijvoorbeeld door de Ailoli of met Boter, Zeezout, Peterselie en Bieslook voor een heerlijke kruidenboter zonder de scherpe smaak van rauwe knoflook.