Gerookt Spek en Rundergehakt burger

Gerookt Spek en Rundergehakt burger

Een hamburger om je vingers bij af te likken! De combinatie van heerlijk gerookte spekreepjes en rundergehakt met verder een minimale toevoeging van enkel wat Szechuan peper en knoflook maakt deze burger zo speciaal. Geserveerd op een in de pan gebakken 'Flatbread' of een Tortillawrap met wat Rucola, frisse tomaatjes en een zelfgemaakte Ailoi maakt hem helemaal af
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram Rundergehakt
  • 125 gram Gerookte Spekreepjes
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakte
  • Szechuan peper gemalen

Instructies

  • In een steelpannetje de spekreepjes zacht bakken.
  • Na 5 minuten de knoflook toevoegen.
  • Nog even bakken tot het scherpe smaakje van de knoflook af is en de spekjes een klein bruin randje hebben.
  • Niet helemaal doorbakken.
  • Leg de spekjes op een snijplank en een papiertje keukenrol en dep het vet er een beetje af.
  • Met een scherp mes de reepjes wat fijner hakken zodat je ze goed met het gehakt kunt mengen.
  • Meng dit dus vervolgens met je rundergehakt.
  • Voeg wat Szechuan peper en kneed alles goed samen.
  • Verdeel het gehakt in twee porties en vorm er mooie burgers van van ongeveer een anderhalve CM dik.
  • Bak ze lekker bruin op de BBQ of in een grill-pan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Varkensvlees