Gerookte eendefilet op een bedje van gemengde salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram eendenfilet gerookte
  • 100 gram groene boontjes
  • ¼ krop groene krulsla
  • ¼ krop rode krulsla
  • 5 radijsjes
  • 4 eetlepels dennenappel pitten
  • boter
  • 2 rijpe perziken
  • 1 dl wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bieslook gehakte
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het overtollige vet van de eendefilets en houd ze koel.
  • Maak de groene boontjes schoon en kook ze in gezouten water beetgaar.
  • Was de slasoorten en dep ze droog.
  • Was de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Bak de denneappelpitten in een klontje boter.
  • Schil de perziken, ontpit ze en snijd ze in stukjes.
  • Mix de perzikstukjes met de wijnazijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk wat van de perzikencoulis op de slasoorten, de boontjes en de radijsjes en schik de salade op de randen van de borden.
  • Zet de eendefilet in een waaiervorm in het midden en strooi er de denneappelpitten en de bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:Voorgesneden gerookte eendefilet vindt u in delicatessewinkels en in sommige
grote warenhuizen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Salade