Gerookte kipsalade

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 1 stukje zoete aardappel van ± 50 grbij voorkeur de oranje variëteit
  • 1 dl citroenazijn
  • 3 blaadjes citroenmelisse
  • dl slaolie
  • 1 druppeltje worcestershiresaus
  • zout

Voor de salade:

  • 1 gerookte kipfilet in reepjes
  • verschillende slasoorten
  • 1 eetlepel wilde rijst
  • 2 eetlepels notenolie
  • 75 gram pecannoten of walnoten
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de rijst halfgaar, giet deze af en laat de korrels op een zeef enigszins uitdrogen.
  • Schil het stukje zoete aardappel, kook het gaar en wrijf het door een fijnmazige bolzeef.
  • Kook de azijn met de blaadjes citroenmelisse in een geëmailleerd of roestvrijstalen pannetje tot de helft in.
  • Giet dit in een blender, laat deze draaien en giet de olie er langzaam bij.
  • Meng de gepureerde zoete aardappel erdoor en maak op smaak af met zout, peper en worcestershiresaus.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot er een blauwe walm af komt.
  • Voeg de rijst toe, leg een deksel op de pan en laat de rijst onder voortdurend schudden als popcorn poffen.
  • Hak de noten fijn en rooster ze.
  • Schik de sla op de borden, drapeer de kipreepjes erop, giet de dressing erover en strooi de noten en de gepofte rijst erop.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Noten / Salade