Gerookte zalmrolletjes gevuld met paddestoelen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper het uitje.
- Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
- Bak het uitje in een koekenpan in een beetje boter zacht en glazig.
- Schep de ui uit de pan.
- Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin op een vrij hoog vuur de champignons knapperig en licht bruin.
- Schep de champignons uit de pan.
- Hak ze in kleine stukjes.
- Laat ze afkoelen en roer dan de fijngehakte dille, crème fraîche en het uitje erdoor.
- Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
- Schep op elk plakje zalm iets van het paddenstoelenmengsel.
- Rol de plakjes op.
- Leg op elk bord 2 gevulde zalmrolletjes.
- Garneer het bord met een beetje crème fraîche en een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er in driehoekjes gesneden warme toast bij.
Serveertip:
• Roer door de crème fraîche een beetje geraspte mierikswortel.
• Serveer bij dit voorgerecht een klein glaasje ijskoude wodka of aquavit. Wijnadvies: Lekker met een Sauvignon Blanc van de Loire of een Bordeaux Sauvignon (9-11ºC).
• Serveer bij dit voorgerecht een klein glaasje ijskoude wodka of aquavit. Wijnadvies: Lekker met een Sauvignon Blanc van de Loire of een Bordeaux Sauvignon (9-11ºC).