Gerookte zalmrolletjes gevuld met paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 uitje
  • 150 g champignons
  • 50 g boter
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte dille
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eetlepel(s) crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 8 plakken gerookte zalm
  • 4 takjes dille

Instructies

  • Pel en snipper het uitje.
  • Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
  • Bak het uitje in een koekenpan in een beetje boter zacht en glazig.
  • Schep de ui uit de pan.
  • Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin op een vrij hoog vuur de champignons knapperig en licht bruin.
  • Schep de champignons uit de pan.
  • Hak ze in kleine stukjes.
  • Laat ze afkoelen en roer dan de fijngehakte dille, crème fraîche en het uitje erdoor.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
  • Schep op elk plakje zalm iets van het paddenstoelenmengsel.
  • Rol de plakjes op.
  • Leg op elk bord 2 gevulde zalmrolletjes.
  • Garneer het bord met een beetje crème fraîche en een takje dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er in driehoekjes gesneden warme toast bij.
Serveertip:
• Roer door de crème fraîche een beetje geraspte mierikswortel.
• Serveer bij dit voorgerecht een klein glaasje ijskoude wodka of aquavit.
Wijnadvies:
Lekker met een Sauvignon Blanc van de Loire of een Bordeaux Sauvignon (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm