Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling
Ingrediënten
- 1 klein bosje dille
- 125 ml zure room
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook
- 1 bakje tuinkers
- 4 lange plakken gerookte zalm
- versgemalen peper
Instructies
- Houd 4 takjes dille apart voor de garnering.
- Hak de groene blaadjes van de dille klein.
- Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.
- Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room.
- Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen.
- Rol de plak op.
- Verdeel de zalmrolletjes over de borden.
- Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper.
- Leg op elk rolletje een takje dille.
- Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.