Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 klein bosje dille
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 lange plakken gerookte zalm
  • versgemalen peper

Instructies

  • Houd 4 takjes dille apart voor de garnering.
  • Hak de groene blaadjes van de dille klein.
  • Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.
  • Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room.
  • Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen.
  • Rol de plak op.
  • Verdeel de zalmrolletjes over de borden.
  • Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper.
  • Leg op elk rolletje een takje dille.
  • Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room.

Wijnadvies:

Een chenin blanc zou een goede keuze zijn voor dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm