Geroosterde aardappelen met cervelaatplakjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen schoongeboend en in stukken
  • zout
  • 2 rode uien in parten
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • versgemalen peper
  • 100 g Stegeman cervelaatworst in dunne plakjes
  • 4 eetlepel(s) cocktailaugurkjes
  • 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden geknipt

Instructies

  • Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
  • Giet ze af, spoel ze onder koud water.
  • Meng ze met de uien, de knoflook en de olie en verdeel ze over een met een bakmatje of bakpapier beklede braadslede.
  • Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster de aardappelen in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
  • Schep ze tussentijds 2 maal om.
  • Schep 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de cervelaatworst erdoor.
  • Neem de aardappeltjes uit de oven en verdeel de augurkjes en de Italiaanse kruiden erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gebakken kipfilet en gekookte broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees