Geroosterde aardappels met koriandersalsa
AllerHande november 2001
Ingrediënten
voor 23 middelgrote Roseval aardappels (zak à 1½ kg)
- zout
- 1 theelepel Indiase currypasta Patak’s
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 kleine rode ui
- 1 zakje koriander verse 15 g
- 1 theelepel citroensap
- mespunt sambal badjak
Instructies
- Aardappels onder stromend water schoonboenen en in lengte halveren.
- In pan met ruim water en zout aardappels in ca. 12 minuten bijna gaar koken.
- In kopje currypasta en olie door elkaar roeren.
- Ui pellen en heel fijnhakken.
- Koriander heel fijnhakken.
- In schaaltje ui, koriander, citroensap, sambal en zout naar smaak door elkaar scheppen.
- Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
- Aardappels afgieten en even laten uitdampen.
- Snijvlakken bestrijken met curryolie en aardappels met snijvlak op grillpan leggen.
- Aardappels in ca. 5 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
- Op twee borden leggen en koriandersalsa erop en ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met kip uit de oven