Geroosterde aardappels met koriandersalsa

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor 23 middelgrote Roseval aardappels (zak à 1½ kg)

  • zout
  • 1 theelepel Indiase currypasta Patak’s
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 zakje koriander verse 15 g
  • 1 theelepel citroensap
  • mespunt sambal badjak

Instructies

  • Aardappels onder stromend water schoonboenen en in lengte halveren.
  • In pan met ruim water en zout aardappels in ca. 12 minuten bijna gaar koken.
  • In kopje currypasta en olie door elkaar roeren.
  • Ui pellen en heel fijnhakken.
  • Koriander heel fijnhakken.
  • In schaaltje ui, koriander, citroensap, sambal en zout naar smaak door elkaar scheppen.
  • Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
  • Aardappels afgieten en even laten uitdampen.
  • Snijvlakken bestrijken met curryolie en aardappels met snijvlak op grillpan leggen.
  • Aardappels in ca. 5 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
  • Op twee borden leggen en koriandersalsa erop en ernaast scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met kip uit de oven
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch