Geroosterde geitenkaas met warme portrozijnen

Geroosterde geitenkaas met warme portrozijnen

Een luxe nagerecht met zachte geitenkaas, warme portrozijnen en knapperige walnoten. Perfect als afsluiter van een diner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl witte port
  • 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje walnoten
  • 4 sneetjes witbrood
  • 75 g rozijnen
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Rozijnen, port en vanillesuiker in een hoge kom door elkaar roeren.
  • Rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca.
  • 4 minuten verwarmen.
  • Rozijnen uit de magnetron nemen en laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
  • Brood roosteren in het broodrooster.
  • Met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit het brood steken.
  • Op elk bord 1 broodrondje leggen.
  • Geitenkaas in 4 stukjes snijden en op het bord leggen.
  • In de magnetron op vol vermogen ca.
  • 30 seconden verwarmen.
  • Warme geitenkaas op het brood leggen.
  • Portrozijnen ernaast scheppen.
  • Garneren met walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer direct uit de magnetron zodat de geitenkaas heerlijk smeuïg blijft.
Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn of een lichte port past hier uitstekend bij.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch