Kruidige Geroosterde Kikkererwten

Een kom met goudbruine, knapperige geroosterde kikkererwten, geserveerd in een rustieke keramische schaal. De kikkererwten zijn subtiel gekruid en gegarneerd met verse kruiden en een vleugje chilipoeder. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🌶️🧂✨

Kruidige Geroosterde Kikkererwten

Porties: 4
Bereidingstijd: 48 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en droog gedept
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de kikkererwten in een kom met de olijfolie en alle kruiden tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Spreid de gekruide kikkererwten dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, waarbij je ze regelmatig omschept, totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Haal de geroosterde kikkererwten uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Breng indien nodig op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de heerlijke kruidige geroosterde kikkererwten als smakelijk hapje bij de borrel, of geniet ervan als knapperige toevoeging aan salades of als topping op soepen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch