Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes
- 1 bosje postelein
Voor de rijst:
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 gehakte ui
- boter
- 200 gram rijst gewassen
- zout
- versgemalen peper
- ½ theelepel kurkuma geelwortelpoeder
- 4 dl kippenbouillon
- 1 kruidenbuiltje
Instructies
- Spoel de champignons onder stromend water, dep ze droog, verwijder de steeltjes en snijd ze kruiselings in vieren.
- Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm.
- Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water, spoel ze daarna onder stromend wateren laat ze uitlekken.
- Fruit de gehakte ui zachtjes in een klontje boter.
- Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar.
- Kruid met wat zout, gemalen peper en kurkuma.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook op.
- Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.
- Laat de rijst in ± 16 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven gaar worden.
- Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem het kruidenbuiltje eruit en roer enkele klontjes boter door de rijst.
- Vermeng de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd en kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.
- Bestrijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide kanten rijkelijk met de pikante oliemix en rooster ze aan beide kanten, maar houd ze nog roze.
- Schik de rijst op een ovale serveerschotel, leg de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht en garneer met enkele plukjes postelein.