Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 1 bosje postelein

Voor de rijst:

  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gehakte ui
  • boter
  • 200 gram rijst gewassen
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ theelepel kurkuma geelwortelpoeder
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 kruidenbuiltje

Voor de oliemix:

  • 2 dl arachideolie
  • 1 teentje knoflook
  • 10 verse rozemarijnblaadjes
  • 2 takjes tijm verse afgerist
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Spoel de champignons onder stromend water, dep ze droog, verwijder de steeltjes en snijd ze kruiselings in vieren.
  • Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm.
  • Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water, spoel ze daarna onder stromend wateren laat ze uitlekken.
  • Fruit de gehakte ui zachtjes in een klontje boter.
  • Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar.
  • Kruid met wat zout, gemalen peper en kurkuma.
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook op.
  • Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.
  • Laat de rijst in ± 16 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven gaar worden.
  • Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem het kruidenbuiltje eruit en roer enkele klontjes boter door de rijst.
  • Vermeng de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd en kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.
  • Bestrijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide kanten rijkelijk met de pikante oliemix en rooster ze aan beide kanten, maar houd ze nog roze.
  • Schik de rijst op een ovale serveerschotel, leg de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht en garneer met enkele plukjes postelein.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland