Geroosterde paprikasalade

Geroosterde paprikasalade van Lidy Poll-Weber

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 oranje paprika
  • 1 groen paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra virgine
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte
  • 1 theelepel chilipeper gedroogde

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
  • Was de paprika’s goed en maak ze droog.
  • Doe de paprika´s in de oven en rooster ongeveer een half uur tot dat de schil aan alle kanten zwart geblakerd is.
  • Doe daarna de paprika´s in een schaal en dek deze af met wat folie.
  • Laat de paprika´s een minuut of 10 afgedekt staan. Je kunt het zwarte velletje er nu zo vanaf trekken.
  • Verwijder uiteraard de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Laat uitlekken.
  • Snij nu de paprika´s in reepjes en doe deze in een schaal.
  • Snij nu de peterselie en koriander heel klein en voeg dit ook bij de paprika´s.
  • Vervolgens snijd je de ui in ringen en pers de knoflook uit.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot de ui zacht is en voeg het komijnen paprikapoeder toe.
  • Voeg dit nu bij het paprikamengsel.
  • Doe er wat olijfolie bij naar smaak, minimaal twee eetlepels en wat citroensap.
  • Voeg nu ook een wat zout en peper toe aan het paprikamengsel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch