Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 oranje paprika
- 1 groen paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra virgine
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
- 1 eetlepel(s) koriander fijngehakte
- 1 theelepel chilipeper gedroogde
Instructies
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
- Was de paprika’s goed en maak ze droog.
- Doe de paprika´s in de oven en rooster ongeveer een half uur tot dat de schil aan alle kanten zwart geblakerd is.
- Doe daarna de paprika´s in een schaal en dek deze af met wat folie.
- Laat de paprika´s een minuut of 10 afgedekt staan. Je kunt het zwarte velletje er nu zo vanaf trekken.
- Verwijder uiteraard de zaadjes en de zaadlijsten.
- Laat uitlekken.
- Snij nu de paprika´s in reepjes en doe deze in een schaal.
- Snij nu de peterselie en koriander heel klein en voeg dit ook bij de paprika´s.
- Vervolgens snijd je de ui in ringen en pers de knoflook uit.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot de ui zacht is en voeg het komijnen paprikapoeder toe.
- Voeg dit nu bij het paprikamengsel.
- Doe er wat olijfolie bij naar smaak, minimaal twee eetlepels en wat citroensap.
- Voeg nu ook een wat zout en peper toe aan het paprikamengsel.