Recepten

Geroosterde rodebieten salade

Geroosterde rodebieten salade

Recept categorieën Groenten, Noten, Salade
Land van herkomst Marokko
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Amber 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Voor de vinaigrette:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolielaat de randen daarvan een beetje overhangen.
  • Verspreid de stukken rode biet, de stukken sjalot en de komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
  • Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout en vermeng alles met elkaar.
  • Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.

Maak ondertussen de vinaigrette:

  • Vermeng in een kom met een garde het citroen/sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout met elkaar.
  • Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij en klop alles goed door elkaar.
  • Doe er dan de nog hete geroosterde rode bieten/sjalotten bij vermeng alles goed en bestrooi met de geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en wat overgebleven sinaasappelrasp.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept