Geroosterde Selderij met Kruidenkorst

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en in plakken van 1 cm dik gesneden
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 eetlepels geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels boter

Instructies

  • Kook de plakken knolselderij 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  • Haal elke plak selderij eerst door het losgeklopte ei.
  • Meng de geraspte citroenschil, fijngesneden rozemarijn, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper op een bord.
  • Wentel de selderijplakken door dit mengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit 3 eetlepels boter in een pan.
  • Bak de selderijplakken aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Notitie:

Serveer de geroosterde selderij met bijvoorbeeld sperziebonen en gebakken tomaten. Bestrooi met extra rozemarijn voor een extra aroma.
Geniet van dit smaakvolle bijgerecht van geroosterde selderij met kruidenkorst!

Wijnadvies:

Deze geroosterde selderij met kruidenkorst past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay. De verfrissende tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van de selderij aan en zorgen voor een evenwichtige combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Feestdagen etc Kerst