Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 400 g winterpeen
- 200 g sugar snaps
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel(s) limoensap
- 2 takjes basilicum fijngeknipt
- 2 takjes peterselie fijngeknipt
Instructies
- Peen en sugar snaps schoonmaken.
- Peen in plakken van ½ cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden.
- Peen en sugar snaps 1 minuut in porties in ruim water met zout 1 minuut koken.
- Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 eetlepels olie.
- Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
- Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 minuten op hoog vuur grillen tot ze kleuren.
- Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden.
- Van vuur af 1 eetlepel olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen) en wilde & witte rijst.