Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing

AllerHande 15 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g winterpeen
  • 200 g sugar snaps
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) limoensap
  • 2 takjes basilicum fijngeknipt
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt

Instructies

  • Peen en sugar snaps schoonmaken.
  • Peen in plakken van ½ cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden.
  • Peen en sugar snaps 1 minuut in porties in ruim water met zout 1 minuut koken.
  • Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 eetlepels olie.
  • Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 minuten op hoog vuur grillen tot ze kleuren.
  • Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden.
  • Van vuur af 1 eetlepel olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen) en wilde & witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten