Voor de kruidenboter: meng de boter (op kamertemperatuur) met citroensap, de gehakte peterselie en de kervel.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol de boter in aluminiumfolie of boterpapier en leg dit enkele uren in de koelkast, zo kun je er mooie schijfjes van snijden.
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
Snijd ze langs de langste zijde open en lepel ze leeg zonder het jasje te breken.
Meng de aardappelpulp met de room (mag brokkelig blijven) en breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappel terug op en leg bovenop een plakje kaas.
Plaats de gevulde aardappelen ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
Kruid de zalmmoten met peper en zout, strijk ze in met olijfolie en rooster ze gaar op de grill.
Serveer op een warm bord met een schijfje kruidenboter en de polderaardappel.
Versier met kervelpluksels.