Geroosterde zalmmoot met kruidenboter en gevulde polderaardappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten
  • 100 gram hoeveboter
  • ½ citroen
  • ½ bundel peterselie gehakt
  • ½ bundel kervel gehakt
  • 4 mooie polderaardappelen
  • 1 deciliter room
  • 4 plakjes Nazarethkaas of Emmentaler
  • peper en zout

Instructies

  • Voor de kruidenboter: meng de boter (op kamertemperatuur) met citroensap, de gehakte peterselie en de kervel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de boter in aluminiumfolie of boterpapier en leg dit enkele uren in de koelkast, zo kun je er mooie schijfjes van snijden.
  • Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
  • Snijd ze langs de langste zijde open en lepel ze leeg zonder het jasje te breken.
  • Meng de aardappelpulp met de room (mag brokkelig blijven) en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de aardappel terug op en leg bovenop een plakje kaas.
  • Plaats de gevulde aardappelen ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
  • Kruid de zalmmoten met peper en zout, strijk ze in met olijfolie en rooster ze gaar op de grill.
  • Serveer op een warm bord met een schijfje kruidenboter en de polderaardappel.
  • Versier met kervelpluksels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zalm