Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot

AllerHande mei 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos(jes) bospeentjes
  • ½ zakje hazelnoten à 65 g
  • 25 g roomboter
  • 3 eetlepel gembersiroop

Instructies

  • Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen.
  • Worteltjes wassen en met dunschiller schillen.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin roosteren.
  • Hazelnoten laten afkoelen.
  • In wijde (koeken)pan boter smelten.
  • Worteltjes toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Gembersiroop toevoegen en pan zachtjes heen en weer bewegen zodat siroop goed wordt verdeeld.
  • Worteltjes overdoen in schaal en bestrooien met geroosterde hazelnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch