Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten
Ingrediënten
- 4 kip
- 200 gram kikkerwten
- 75 gram amandelen
- peper & zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel hele komijnzaden
- 1 mespuntje gemalen kaneel
- 40 gram krenten
- 6 dl kippenbouillon
- 2 cl citroensap
- 200 gram couscous
Instructies
- Week de kikkererwten 1 nacht.
- Giet ze de volgende dag af, doe ze in een grote pan en zet ze onder water.
- Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en laat ze 60 minuten sudderen.
- Giet de kikkererwten af en doe ze met de amandelen in een vuurvaste ovenschotel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het meel met het zout en de peper, bestuif er de stukken kip mee en bak ze in een koekenpan in de olijfolie bruin.
- Leg de stukken kip in de ovenschotel op de kikkererwten en de amandelen.
- Bak de ui in het bakvocht glazig.
- Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de kaneel, de komijnzaadjes en de krenten toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel over de kip, giet er 2 1/2 dl kippenbouillon en het citroensap bij en breng alles aan de kook.
- Leg dan het deksel op de schotel, zet hem in de oven en laat het gerecht ± 45 minuten in de oven staan.
- Doe, vlak voor de kip gaar is, de rest van de bouillon in een pan en voeg al roerend langzaam de couscous toe.
- Neem de pan van het vuur en laat hem 5 minuten staan.
- Maak dan de couscous met een vork los, schep de couscous op een schaal, leg er de kip, de kikkererwten en de amandelen op en giet er het braadvocht over.