Gesmoorde tomaten met gember

AllerHande september 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 trostomaten
  • 1 stukje verse gemberwortel ca. 2 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel(s) roerbakolie
  • 1 eetlepel(s) medium sherry
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Tomaten wassen, schoonmaken en halveren.
  • Gember dun schillen en met scherp mes in dunne staafjes snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • In grote (koeken)pan olie verhitten.
  • Tomaten met snijkant naar beneden ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomaten keren en gember en knoflook toevoegen.
  • Nog ca. 4 minuten bakken.
  • Sherry en ketjap erdoor roeren en kort meewarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij oosterse vleesgerechten en rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch