Gesmoorde tomaten met gember
AllerHande september 2001
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- 1 stukje verse gemberwortel ca. 2 cm
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepel(s) roerbakolie
- 1 eetlepel(s) medium sherry
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
- Tomaten wassen, schoonmaken en halveren.
- Gember dun schillen en met scherp mes in dunne staafjes snijden.
- Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
- In grote (koeken)pan olie verhitten.
- Tomaten met snijkant naar beneden ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Tomaten keren en gember en knoflook toevoegen.
- Nog ca. 4 minuten bakken.
- Sherry en ketjap erdoor roeren en kort meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij oosterse vleesgerechten en rijst