Gestoofd konijn met tomatenjus

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ konijn ca. 1 kg
  • 4 trostomaten
  • 6 tenen knoflook
  • 25 g roomboter
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • versgemalen peper
  • 1 dl medium dry sherry
  • 1 pot wildfond 380 ml
  • 4 takjes tijm

Instructies

  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • In vieren snijden, binnenste in zeef scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Boven kom vocht uit binnenste van tomaten wrijven.
  • Met platte kant van mes tenen knoflook pletten.
  • In grote braadpan boter en olijfolie verhitten.
  • Konijn bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken.
  • Op bord leggen.
  • In bakvet tenen knoflook even aanfruiten.
  • Helft van tomaatblokjes even meebakken.
  • Sherry en tomatenvocht toevoegen en ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Wildfond en tijm toevoegen en aan de kook brengen.
  • Konijn in jus leggen en met deksel schuin op pan in ca. 1½ uur heel zachtjes gaar stoven.
  • Schaal en vier borden voorverwarmen.
  • Konijn in schaal leggen en (in warme oven van 100 °C of onder aluminiumfolie) warm houden.
  • Op hoog vuur jus tot helft inkoken.
  • Jus boven andere pan zeven, rest van tomaatblokjes erdoor roeren.
  • Konijn over warme borden verdelen en jus erover scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pasta of aardappelpuree en sperziebonen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vlees / Wild