Gestoofde kip met citroen en olijvenjus

Gestoofde kip met citroen en olijvenjus

Malse kipfilet met een frisse jus van citroen en olijven, geserveerd met romige aardappelpuree en beetgare prei. Een licht en smaakvol gerecht voor elke dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 22 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 166 g, Maggi
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 3 theelepels kipkruiden
  • 4 enkele kipfilets
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 8 dunne preistronken
  • 1 citroen

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
  • Bestrooi de kipfilets rondom met kipkruiden.
  • Bak de kipfilets in 12 minuten goudbruin en gaar, af en toe keren.
  • Was en maak de prei schoon, snijd in stukken van ca.
  • 5 cm.
  • Verhit de rest van de boter in een kookpan.
  • Bak de prei op laag vuur in 10 minuten beetgaar.
  • Pers de citroen uit en snijd de olijven in stukjes.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de kipfilets op borden.
  • Roer citroensap, olijven en 2 eetlepels water door het achtergebleven bakvet en maak de jus.
  • Schep aardappelpuree en prei naast de kip.
  • Schenk de citroen-olijvenjus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met wat extra citroenrasp voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij de citroen en olijven.

Voedingswaarden

Calories: 465 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 39 g | Vet: 19 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden