Gestoomde groentendeegpakjes

Gestoomde groentendeegpakjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

VOOR HET DEEG:

  • 1 pakje gedroogde gist van 7 gram
  • 1,25 dl warm water
  • 4 eetlepel(s) zeer fijne tafelsuiker
  • 150 gram bloem
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram boter gesmolten

VOOR DE VULLING:

  • 2 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 2 theelepel sesamolie
  • ½ kleine prei kleingesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theelepel geschilde en geraspte verse gember
  • 60 gram stevige tofu gehakt
  • 1 eetlepel(s) vers limoensap
  • ½ kleine wortel geschild en geraspt
  • 1 eetlepel(s) gehakte geroosterde cashewnoten
  • 2 theelepel zoete Thaise chilisaus
  • 1 eetlepel(s) gehakte verse munt
  • 2 theelepel pikante bonenpasta
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree

Instructies

  • Meng voor het deeg de gist met 2 eetlepels warm water, 1 theelepel suiker en 1 theelepel bloem in een kleine kom tot alles goed gemengd is.
  • Dek de kom af en laat ca. 15 minuten op een warme plek staan tot het mengsel schuimig is.
  • Zeef de rest van de bloem met het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom.
  • Schep er de overgebleven suiker, het gistmengsel en de rest van het warme water door.
  • Meng het mengsel goed met een houten lepel tot u een zacht deeg hebt.
  • Doe het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg 3 tot 5 minuten tot het glad en elastisch is. Doe het deeg in een grote met olie ingevette kom, dek die af en laat op een warme plek staan tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Doe voor de vulling de gedroogde paddestoelen in een kom en giet er zo veel kokend water over dat ze onder staan. Laat 10 tot 15 minuten weken tot ze zacht zijn.
  • Giet ze af en knijp er zo veel mogelijk water uit.
  • Gooi de taaie steeltjes weg en snijd de hoedjes in dunne plakken.
  • Verhit de sesamolie in een wok op een matig vuur.
  • Doe er de prei, knoflook en gember in en roerbak ca. 2 minuten tot de prei half gaar is.
  • Schep er de tofu, het limoensap, de wortel, cashewnoten, chilisaus, munt, bonenpasta en tomatenpuree door en roerbak ca. 1 minuut tot alles doorgewarmd is.
  • Neem de wok van het vuur, schep goed om en laat volledig afkoelen.
  • Stomp de lucht uit het deeg en doe het op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Kneed ca. 5 minuten tot het deeg glad is.
  • Verdeel het deeg in 16 stukjes.
  • Rol of druk elk stuk tot een cirkel van 6 cm doorsnee.
  • Dek de deegcirkels af met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  • Neem één cirkel tegelijk, leg die op een werkvlak en schep 2 theelepels vulling in het midden.
  • Trek de randjes samen en draai ze voorzichtig dicht.
  • Zet weg, dek af met een vochtige theedoek en maak de rest van de deegpakjes op dezelfde manier.
  • Knip 16 vierkantjes bakpapier uit en leg een vel onder elk deegpakje.
  • Vul de wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng aan de kook.
  • Schik de deegpakjes naast elkaar in de stoommand (misschien moet u ze in porties stomen), leg er het deksel op, zet de mand boven het kokende water en laat ze in 10 minuten gaar stomen.
  • Giet zo nodig extra water in de wok.
  • Neem de stoommand van de wok en neem er de deegpakjes voorzichtig uit.
  • Serveer warm en geef er de sojasaus en chili-olie bij om de pakjes in te dopen.
  • sojasaus en chili-olie om erbij te serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch